Hanne Bakar
Idag har jag bakat, "solrosbullar" jag hittade receptet på matklubben.se
Och det blev riktigt bra, prova själva vet ja.
Ingredienser
50 g jäst
5 dl vatten
½ dl olja
1 tsk salt
2 msk ljus sirap
2 dl solrosfrön
6 dl rågsikt
Ca 7 dl vetemjöl
Pensling:
Ägg
Solrosfrön
Beskrivning
Ugn: 250°
Smula jästen i en skål.
Värm vatten och olja till 37°.
Häll lite över jästen och rör tills den lösts upp.
Tillsätt resten av vattnet, salt, sirap, solrosfrön, rågsikt och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen väl.
Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Ta upp på mjölat bakbord och dela i två bitar.
Rulla ut längder och skär varje i 13 bitar.
Rulla bullar och lägg på en plåt med bakpapper.
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö på solrosfrön.
Grädda i ca 10 minuter
Lycka til !